RECEPT:

2 dl finriven ost
8 skivor hamburgerost med cheddarsmak (8 skivor motsvarar 200 g)
1/2 dl inlagd jalapeño
1/2 dl crème fraiche
1 krm salt

Fristyrsmet:
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl mjölk
1 ägg
1/2 krm salt

Panering:
ca 1/2 dl vetemjöl
ca 1 1/2 dl panko-ströbröd

Frityrolja

Riv osten fint. Skär hamburgerosten i små tärningar. Finhacka jalapeñosen. Blanda ostarna med crème fraiche, jalapeños och salt. Rulla till små ägg.

Frityrsmet: Blanda mjöl, mjölk, ägg och salt till en slät smet.

Panering: Häll ut mjöl och panko på varsin flat tallrik.

Rulla ostäggen först i mjölet, doppa dem sedan i frityrsmeten och rulla dem sist i panko.

Fritering: Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till ca 160°C. Lägg ner några ostägg i taget i oljan med hjälp av en hålslev. Fritera tills de är gyllene, ca 45 sekunder, men var vaksam så att inte osten rinner ut. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper för att rinna av.